marți, 14 august 2007

ROMANIA: Ei, cei din linia a III-a



ARDOARE Cum concurenta la linia a treia este acerba, Alexandru Tudori (tricou galben) s-a luptat din greu cu înaintasii galezi în speranta ca va prinde un loc în “Grupul celor 30”.

RUGBY Corodeanu, Manta si Tonita au “sapat” culoare în liniile defensive ale galezilor de la Neath, România impunându-se cu 41-10 la Bucuresti. Lotul cu care tricolorii vor aborda Cupa Mondiala va fi anuntat mâine

Inaintasii români au facut diferenta în ultimul meci de verificare înaintea participa rii la Cupa Mondiala din Franta (7 septembrie - 20 octombrie), pe care România l-a câstigat cu 41-10 în fata lui Neath.

Privit în contextul în care, la începutul lunii, Anglia a surclasat (62-5) Tara Galilor, succesul “stejarilor” nu trebuie supraestimat. Important este ca ei au câstigat si ca au avut în fata o echipa care nu a dezarmat decât foarte greu. La “plusuri” poate fi trecuta si combativitatea dovedita de înaintasi, în special, printre remarcati figurând titularii liniei a treia (Alexandru Manta, Ovidiu Tonita si Florin Corodeanu), ceea ce nu ne mira, acest compartiment fiind dintotdeauna unul tare, oamenii de baza din linia a doua (Sorin Socol, Cristi Petre), precum si pilierul Petru Balan. De asemenea, printre marcatori s-au numarat reprezentanti din toate liniile, ceea ce dovedeste ca s-au încercat solutionari diverse ale actiunilor de atac.

Mai evidente, “minusurile” din jocul “stejarilor” pot avea consecinte nefaste daca nu vor fi eliminate la timp. Ritmul a fost lent, perioadele de concentrare maxima au alternat, ca de obicei, cu cele de relaxare colectiva - la eseul galez, Gareth Thomas a slalomat efectiv printre liniile defensive române -, pasele n-au fost întotdeauna sigure, iar transformerii (Vlaicu si Dumbrava) si-au intrat greu “în picior”, irosind împreuna opt puncte în primele zece minute.

Au marcat: Vlad 1e, Dumbrava 1e, Ratiu 1e, Socol 1e, Brezoianu 1e, Toderasc 1e, Vlaicu 1t, 1lp, Tofan 2t, Calafeteanu 1t, respectiv St. Thomas 1e, A. Thomas 1lp, 1t.

Ce jucatori vor fi lasati acasa?
La meciul cu Neath, managerul Robert Antonin a folosit 34 de jucatori, dintre acestia urmând a fi alesi cei 30 de participanti la Cupa Mondiala. Dintre rugbystii aflati pe lista complementara (în rezerva), Cosmin Ratiu a avut o evolutie buna, marcând si un eseu. El va ocupa locul lui Costica Mersoiu, care s-a operat la picior. Probabil ca vor fi lasati acasa mijlocasul de gramada Ciprian Caplescu, lipsit de experienta internationala, respectiv uvertura Danut
Dumbrava. In timp ce flankerul Alexandru Tudori pare a fi câstigat duelul cu Stelian Burcea, celalalt selectionabil va fi decis dintre Cezar Popescu si Silviu Florea (pilieri). “Grupul celor 30” va fi anuntat marti.
Text si foto: Marian BURLACU / ProSPORT

Niciun comentariu: