miercuri, 15 august 2007

ANGLIA: Jonny Wilkinson e titular contra Frantei


Antrenorul Brian Ashton a facut cunoscuta echipa cu care Anglia va incerca sambata, la Marsilia, sa-si ia revansa pentru infrangerea (15-21) suferita in fata Frantei, saptamana trecuta, pe Twickenham.

El a anuntat ca Jonny Wilkinson va fi titularizat pe postul de mijlocas la deschidere si ca va testa linia de treisferturi din care vor face parte Andy Farrell, venit din varianta in XIII a rugby-ului, si Dan Hipkiss. Se remarca, in schimb, absenta lui Mike Catt, unul dintre oamenii de baza ai XV-lui care detine titlul mondial. Ashton a precizat totodata ca opozitia ridicola a Tarii Galilor, din urma cu doua saptamani – Anglia s-a impus cu 62-5 -, i-a dat peste cap planul initial. El dorea ca la Marsilia sa alinieze o echipa foarte solida, ceea ce nu se va intampla. “Ar fi fost mai bine daca am fi jucat meciurile cu Franta la inceput. Asa insa dupa partida cu galezii nu am putut trage prea multe concluzii legate de felul in care au evoluat jucatorii mei”, a explicat cel care a fost secund in 2003, atunci cand Anglia a devenit prima natiune din Nord care a castigat titlul mondial. Meciul cu Franta, de sambata, va fi ultimul pe care englezii il vor disputa inaintea Cupei Mondiale. Ei vor debuta in competitia gazduita de Franta, in parteneriat cu Scotia si Tara Galilor, pe 8 septembrie, contra formatiei SUA.
Echipa Angliei pentru meciul cu Franta

XV-le de baza: Cueto – Lewsley, Hipkiss, Farrell, Robinson – Wilkinson, Perry – Rees, Easter, Corry – Borthwick, Shaw – Vickery (cpt.), Chuter, Freshwater.

Rezerve: Mears, Stevens, Worsley, Dallaglio, Gomarsall, Barkley, Sackey.

Niciun comentariu: