joi, 16 august 2007

AFRICA DE SUD: Victorie la scor cu Namibia: 105-13!


Intr-un meci test disputat la Cape Town, echipa Africii de Sud a facut scor in compania Namibiei: 105-13! Iuresul selectionatei Springboks i-a permis lui Percy Montgomery sa inscrie 35 de puncte, ceea ce reprezinta un record pentru sud-africani. Precedentul (34) ii apartinea mijlocasului la deschidere Jannie de Beer si fusese stabilit in compania Angliei, in sferturile de finala ale Cupei Mondiale din 1999.
Cu ocazia "defilarii" cu Namibia Springboks au demonstrat suporterilor ca se pot astepta la performante notabile, dar mai ales ca echipa lor poate juca un rugby de atac. Schalk Burger si Juan Smith au realizat cate o "tripla" (trei eseuri), in timp ce restul incercarilor au fost marcate de De Villiers, JP Pietersen, Jaque Fourie, Os du Randt, Ashwin Willemse, Bismarck du Plessis, Ruan Pienaar si CJ van der Linde. Namibia a intrat bine in meci, Bradley Langenhoven culcand balonul in terenul de tinta advers in minutul 8, dupa ce interceptase o pasa a lui Butch James pentru Montgomery. Eseul a fost transformat de Emile Wessels, care a mai izbutit sa concretizeze doua lovituri de pedeapsa.
Meciul a avut si consecinte mai putin placute pentru campioana mondiala din 1995. Lovit la coaste, centrul sud-african Jean de Villiers va fi obligat sa ia o pauza de trei saptamani. Pana la debutul in Cupa Mondiala Africa de Sud va mai disputa o partida de pregatire pe 25 august, la Murrayfield, cu Scotia.
Marian-Valentin BURLACU / ProSPORT

Niciun comentariu: