miercuri, 22 august 2007

CUPA MONDIALA: Capitanii se intalnesc pe 4 septembrie


Concept apartinand lui Jean-Pierre Rives, o legenda a sportului cu balonul oval din Franta, actiunea "Rebonduri ale memoriei" va fi, spun confratii francezi, cea mai frumoasa operatiune de comunicare din timpul Cupei Mondiale. Ea consta in a le transmite copiilor ceea ce fostul international numeste a fi "codul genetic" al rugby-ului.
Cel mai important moment se va consuma pe 4 septembrie, atunci cand capitanii celor 20 de echipe participante vor fi prezenti la muzeul de la Branly pentru a-si pune semnatura pe sculptura realizate de Rives pentru a simboliza respectiva actiune. Operatiunea este cu atat mai laudabila cu cat managerii tuturor formatiilor si-au dat acordul de a-si lasa jucatorii sa participe desi ei se vor afla atunci in pregatirea debutului la Cupa Mondiala. Scotianul Jason White, de pilda, va veni tocmai de la Edinburgh, australianul Mortlock de la Montpellier, neozeelandezul McCaw de la Marsilia. Ei se vor reuni la Branly pentru o foto in care turnul Eiffel se va afla in spatele lor, pe fundal.
Vor participa urmatorii jucatori: Phil Vickery (Anglia), George Gregan (Australia), Richie McCaw (Noua Zeelanda), Stirling Mortlock (Australie), Raphael Ibanez (Franta), John Smit (Africa de Sud), Jason White (Scotia), Gareth Thomas (Tara Galilor), Brian O'Driscoll (Irlanda), Marco Bortolami (Italia), Morgan Williams (Canada), Ilia Zedginitze (Georgia), Sorin Socol (Romania), Otenili Langilangi (Tonga), Vasco Uva (Portugalia), Semo Sititi (Samoa), Mike Hercus (SUA), Takuro Miuchi (Japonia), Kees Vensing (Namibia), Mosese Rauluni (Fidji).
Marian-Valentin BURLACU / ProSPORT

Niciun comentariu: